Saturday, June 2, 2012

for BFFs :)

Assalamualaikum w.b.t

minggu ni tak balik rumah. tak tau la kenapa. mungkin malas packing, ataupun nak sep duit ataupun feelingless. =.=' tapi minggu ni ramai yang balik rumah lebih-lebih lagi budak-budak foundation. huhuu. orang yang dok u, balek rumah. orang yang ada kat rumah, kena pi u pulak. HAHA.. sebenarnya, entri ni dikhususkan untuk BFFs yang nak masuk u. :) ada yang masuk UIAM, UITM, USIM, UM, IRSHAD n macam-macam lagi la. :P

1. Nursaffrina bt Ropiee
2. Siti Farzana bt Rosley
3. Nur Athirah bt Aris
4. Nur Addeena Syamimi bt Maslil
5. Nur Zamira bt Hamid
6. Zukreena bt Zulkeplee
7. Nur Anati bt Mohamad Saufee
8. Nadhratul Wardah bt Adnan
9. Fateen Syifa' Nadhirah bt Mohamad Mazalan
10. Nurul Athirah bt Ariffin
11. Nur Atikah bt Mohd Aripin
12. Farah Zahiah bt Jamil
13. Aisyah Yusairah bt Mohd Zaidi
14. Nur Idayu Nadiah bt Yaazi
15. Nor Amalina bt Abd Latif
16. Nurul Aina bt Azizan
17. Nursyaza Nadiah bt Zubir
18. Nurazimah bt Salleh
19. Anis bt Abu Hassan (ni dah masuk u awal jugak. :))

kata-kata untuk BFFs: sila berbangga sekejap sebab aku buat post untuk hampa ni. bukan senang. :P hahaha. first skali, aku nak mintak maaf kalau ada buat salah kat hampa. samada yang sengaja ataupun yang tak sengaja. then, besar harapan aku nak tengok kita semua berjaya. *adoi, macam mak-mak la pulak. HAHA. seriusly, aku teringin sangat nak angan-angan kita yang nak bukak satu syarikat, dalam syarikat tu ada macam-macam ect: doktor, engineer, arkitek, lawyer, macam-macam lagi la. huhuu. memang tu satu angan-angan tapi tak mustahil kan boleh jadi kenyataan. kan best.! :D amiin.. aku harap nanti kita semua belajar elok-elok na. tapi jangan lupa betulkan niat belajar kerana Allah. bukan sebab nak dapat pointer tinggi ja. :) lagi satu nak pesan, INGAT PESAN NI, jangan lupa orang yang paling osem dalam BFFs tu tau, Syahirah Rodzhan. :P hehehe. kalau nanti hampa dapat tau aku tiba-tiba terpesong daripada akidah yang sebenar, JANGAN lupa tarik aku balek. :') tapi kalau hampa dapat tau aku tiba-tiba berubah ke arah yang lebih baik, aku harap hampa still kawan dengan aku + bimbing & bagi sokongan lagi kat aku. :') *sedih~* ingat janji kita, tapi aku tak tau la kot janji far ja. haha, "sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu kita hantar mesej sesama kita. at least, jangan la lost contact." kenang daku dalam doamu. bila dapat kawan baru, jangan lupa kawan lama na. sedih aku kalau hampa lupa aku. :P satu gi, kalau nanti bila-bila hampa dengar khabar kematian aku, harap-harap hampa sudi ziarah aku + iring jenazah aku sampai ke kubur. jangan iring aku dengan linangan air mata, tapi iringla aku dengan doa. :)) akhir kata daripada aku yang masih lagi belajar ni, all the best. semoga kita semua tabah & sabar hadapi ujian & dugaan yang datang. sayang hampa kerana Allah. :D


“Orang yang berkasih sayang kerana Allah, orang yang saling berziarah kerana Aku (Allah), orang yang saling berbelanja membelanja kerana Aku(Allah), orang yang saling berhubungan kerana Aku(Allah), mereka semua berhak mendapat kasih sayangKu (Allah)” (Riwayat Ahmad)
Tidaklah seorang muslim mendoakan saudaranya yang tidak berada di sisinya, melainkan berkata para Malaikat: Dan bagi kamu seperti apa yang kamu doakan” (Muslim) 

Pada hari itu sahabat-sahabat karib: Setengahnya akan menjadi musuh kepada setengahnya yang lain, kecuali orang-orang yang persahabatannya berdasarkan takwa (iman dan amal soleh).
(  سورة الزخرف  , Az-Zukhruf,43:67)


Everyone hears what you say. Friends listen to what you say. Best friends listen to what you don't say.

A best friend stands by you       
When no one else cares
Understands you
When no one else tries
Believes in you
When no one else does

Our laughs are limitless, our memories are countless, and our friendship is endless.

edit by: syahirahnsmr :)


#dengaq tau lagu tu. :) till we meet again. in sha Allah kalau ada rezeki. :)

<3 syahirahnsmr 
No comments:

Post a Comment