Monday, March 12, 2012

sekadar apa yang terlintas~

assalamualaikum w.b.t

sebenarnya, tak dak idea pun nak post apa kali ni. =.=' tapi hati tetap nak update jugak naluri seorang hamba ni. :) *semangat pulak, hahah. hmm, tadi sampai di UTP pukul 5.30pm macam tu la. sampai-sampai, terus kemas barang, ambik baju kat ampaian, (malas ambik dari minggu lepas. :P) dah habis semua tu, sempat pulak online sekejap. *sekejap ke,? dari pukul 6.30pm macam tu sampai 8pm. hehhee. dahtu, offline dan buat fizik tutorial. niat punya baik nak buat soalan tutorial tu, tengok-tengok soalan chapter 5 tu, satu je soalan yang boleh saya jawab. *tu pun tak tau betul ke tak. huhu. dah tak tau awab soalan chapter 5 tu, saya pun beralih ke soalan chapter 6 pulak. boleh la jugak jawab sikit-sikit tapi tak semua. sambil-sambil tu, dengar lagu kat henset dalam playlist yang diberi nama OPICK (sebab kebanyakan lagu dalam list tu lagu opick) antara lagu-lagu tu:-
1.BILA WAKTU TELAH BERAKHIR
2.BISIKAN NURANI
3.BUKA MATA BUKA HATI
4.CAHAYA HATI
5.DENGANMU AKU HIDUP
6.RAPUH
7.BERDUA BERSATU
8.DENGAN KUASAMU
9.LAGU RAKAN MASJID
10.YAKINLAH AKU MENJEMPUTMU
11.DI SAAT AKU MENCINTAIMU

kalau nak tau, semua lagu-lagu tu la yang selalu saya dengar kalau saya nak dengar lagu kat henset. pastu, baru la bukak lagu lain kalau dah bosan. hahah. bolehla search tengok lagu-lagu opick tu. best~ :D serius tak tipu. tapi tu bagi pendapat saya la. lain orang lain hati. rambut sma hitam, hati masing-masing berlainan. *adoi, apa kes keluar peribahasa pulak tetiba ni. =.=' hahah. em, tyme buat soalan fizik tutorial chapter 6 tu, tetiba pulak stuck. so, memang tak dak mood nak buat dah. nasib baik ada kawan mai bilik, mula-mula dia tanya pasal pre-calculus, pastu dia nak online kejap pulak. saya pun terpaksa la bukak balek laptop. :P tyme tu, kebosanan jelas terpancar. huhuu. lepas dia habis guna, barula saya guna. bila dah online, tak ramai pulak yang online, so hanya online sekejap je sampai pukul 1.00am kot. hahah barula saya update blog ni.

sekarang menunjukkan pukul 2.00am di jam laptop saya. so, rasanya mata dah bersiap sedia nak katup(katup tu bahasa utara yang bermaksud=tutup) sebelum tu, nak jugak share sesuatu. teringat tazkirah ustaz muslim bagi tyme kem KEBAS malam hari jumaat haritu. "3 perkara yang ada pada seseorang yang dapat rasa kemanisan iman iaitu: 1. cinta kepada ALLAH dan RASUL lebih daripada segalanya. 2. mencintai manusia kerana ALLAH semata-mata. 3. benci untuk kembali kepada kekufuran." itulah apa yang dikata oleh ustaz. semoga kita semua dapat merasa kemanisan iman yang lebih manis daripada kek di secret recipe. :D

uhibbuki fillah. credit to: sesiapa yang mengenali diri ini. :)



<3 syahirahnsmr

2 comments:

  1. hee. sedap lagu2 tuh. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kan.?! :) best..! tak rugi dengar. hehhe

      Delete