Saturday, March 10, 2012

sepanjang kem KEBAS untuk hari 1st :)

assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah, agak seronok di SMKA AL-IRSHAD sepanjang KEBAS arini. huuh, ni yang kali kedua saya taip. sebab tadi dah taip tapi tertekan back. huhuu. so, malas nak ulas panjang-panjang.

ni la kump saya. kump 10. tyme diorang dapat barang amanah.



ni pulak tyme diorang kena cari sign kawan-kawan untuk aktiviti  TAKEMATATA. :)



ni pun tyme cari sign jugak. ish, ish. sibuk + khusyuk betol haha :P


dan ini adalah borang untuk disign tyme aktiviti TAKEMATATA tu. :)











hmm, sempat kot saya share sedikit ilmu tyme dengar tazkirah daripada ustaz muslim (salah sorang ustaz di SMKA AL-IRSHAD) memandangkan sekarang dah lewat malam + semua dah tido. huhuh.beliau cakap, "kita tak terlepas daripada dakwah. bagaimana cara nak berdakwah.?" 
1. akhlak mulia 
2. warak
3. menundukkan pandangan
4. jaga lidah (tak mengumpat)
5. malu buat maksiat (tak kira la ada orang ke tak)
6. lemah lembut dan sabar
7. bersifat benar dan jujur
8. tawadduk. 

mungkin tak boleh nak hurai lanjut lagi apa yang ustaz cakap tadi. esok pun kena bangun qiam, so nanti-nanti kot saya edit lain. *tu pun kalau rajin. :P heheh 

<3 syahirahnsmr

2 comments:

  1. best la entry ni..

    jom terjah entry afiq yang baru
    http://afiqyassin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.? terima kasih. jenguk-jenguk la lagi. heheh.. oke, akan diterjah blog afiq nanti. :)

      Delete